12.9.2011

Issey Miyake Pleats PleasePaita Issey Miyake, pussukka tuliainen Japanista, kengät Chie Mihara. Jyväskylän kaupunginteatterissa oli lauantaina ensi-illassa Edith Piaf -musikaali, jonne pukeuduin yhteen erityisimmistä vaatteistani: Issey Miyaken Pleats Please -malliston paitaan.

Paita on kuin päällekäin ladottujen pienen pienten kattotiilten sarja, joka kokonaisuutena muodostaa omaperäisellä tavalla laskostettua ohutta kangasta, jonka tekstuuri saa sen tuntumaan paksummalta kuin oikeasti on. Laskostettu kangas venyy ja muotoutuu vartalon mukaan. Se on joustavaa, mutta samalla jäykkää sukelluspukumaisella tavalla. Paita on valmistettu kahdesta identtisestä kappaleesta ja saumat on jätetty ulkopuolelle. Yksityiskohdat, kuviointi, joka tuo mieleen karppilammet, puolikorkea kaulus sekä äärimmilleen yksinkertaistettu leikkaus ovat aitoa japanilaista suunnittelua, joka istuu skandinaaviseen minimalismiin loistavasti. Ei ihme, että suomalaiset inspiroituvat Japanista ja päinvastoin.

Isä on tuonut paidan tuliaisiksi Tokiosta melkein kymmenen vuotta sitten ja samalta reissulta on myös pieni itämainen puolikuupussukka, johon mahtuu juuri ja juuri puhelin ja huulipuna. Ensi-illan asua täydensivät Chie Miharan mokkanahkaiset kiilakorkosandaalit, joiden kaunis salmiakkikuviointi sopi mielestäni hyvin yhteen paidan tunnelman kanssa. Eksoottista eleganssia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...