4.10.2011

Avaruusjuttuja

Christopher Kanen avaruusprinttejä.

Christopher Kane Resort 2011. Kuvat Caroline Brasch Nielsen / Style.com.

Hyvää kansainvälistä avaruusviikkoa! Kiinnitin viime vuoden puolella ohimennen huomiota avaruusprintteihin, mutta en silloin vielä innostunut täysillä. Olen trendien suhteen hyvin harkitseva. Tarvitsen oman aikani niiden tunnustelemiseen ja arvioimiseen. Haluan olla varma, mikä sopii juuri minulle riippumatta siitä, onko se muodikasta vai ei. Pyrin välttämään villityksiä, joiden arvelen menevän nopeasti ohi, ja juuri siihen luokkaan kosmiset kuosit kuuluvat. Kausivillitystä tai ei, kaipaan ylleni tähtisumua.

En pidä käsitteestä pikkujoulukausi, jonka avulla naisille myydään kimallusta kaikissa eri muodoissa. Siten syntyy tapauksia, joissa raukat ovat päättäneet panostaa ja pukeutua kaikkeen omistamaansa sparkleen kerralla firman kemujen kunniaksi. Pieleen meni.

Kanen avaruusmekoissa taas kimallus ja juhlallisuus ovat kaukana halvannäköisestä lopputuloksesta. Vaatteiden leikkaukset ovat selkeitä, jolloin printti pääsee oikeuksiinsa. Vaate on kiinnostava, kun se on moniulotteinen siten, että se ei välttämättä heti "aukea" ensimmäisellä silmäyksellä, vaan ihailtavia yksityiskohtia löytyy pidemmäksi aikaa. Näissä erikoinen printti voi toimia edukseen juuri siten, että kylästymisen sijaan siitä löytää kerta toisensa jälkeen uuden ulottuvuuden - tai tähden. Tällä ajatuskululla olen tullut siihen tulokseen, että tarvitsisin ehdottomasti yhden taivaallisesti säteilevän pikkujoulumekon, jota käyttäisin kuitenkin ympäri vuoden.

Avaruus on aina kiehtonut ja vähän ahdistanutkin minua, koska se vie ajatukset solmuun. Ehkä siksi, että siihen liittyy niin paljon sellaista, mitä ei voi käsittää - taikaa, jota yritetään selittää tieteellä. Viime viikolla kävimme Tiedekeskus Heurekassa ja vaikka menimme ensisijaisesti katsomaan dinosauruksia, oli kiinnostavin asia avaruusosastolla. Se oli pallo, johon sai heijastettua kolmiulotteisesti eri taivaankappaleiden pintoja ja esimerkiksi esityksen Maan yhden päivän lentoliikenteestä. Visuaalisesti upein kaikista aurinkokuntamme planeetoista on kuitenkin Mars. Siellä on kauneimmat sävyt.

Mars Heurekassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...