5.12.2011

Kultaisia pyriittipurskahduksiaVihdoin minulla on aikaa myös koruaskarteluun. Teen niin paljon töitä tietokoneella, että tarvitsen siihen rinnalle harrastuksen, johon ei sisälly elektroniikkaa.

Ostin Berliinistä Straße des 17. Junin markkinoilta, Tiergartenin metroaseman tuntumasta turkooseja korukiviä. Kivet ovat epäsymmetrisiä, kiiltäväksi hiottuja kimpaleita, joita koristavat mustat seittimäiset kuviot. Tällaisia kiviä kutsutaan turkoosimatrikseiksi.Mielestäni rannekorusta tuli upea! Turkoosikivi on materiaalina niin hieno ja näyttävä, että se riittää mainiosti ainoaksi katseenvangitsijaksi.

Turkoosista innostuttuani tilasin HelmiQ:sta lisää korukiviä. Kuvassa sammalenvihreää kambabajaspista ja turkoosia pitsiakaattia, jossa kirkkaan taivaansinisen lisäksi vaihtelevat maanläheiset harmaanruskeat sävyt.

Suosikkikiveni on sininen lapis lazuli, jossa on "kultaisia pyriittipurskahduksia". Kivi muistuttaa tuhannen ja yhden yön saduista. Se on harvinainen ja arvokas puolijalokivi, jota on louhittu jo antiikin ajoista lähtien. Yläluokkaiset egyptiläiset käyttivät hienonnettua lapista sinisenä silmämeikkinä.

Kiinnostava yksityiskohta kiven historiassa on, että sitä käytettiin öljyvärimaalina, ultramariinina, 1500-luvulla. Kivimateriaali kulki silkkitietä pitkin Eurooppaan, ja pitkien kulkureittien vuoksi väri oli hyvin kallista.

Paitsi, että lapisin väri on sähköisen sininen pidän kiven energiaan liittyvästä tarinasta. Kiven uskotaan tuovan kantajalleen karismaa ja luovuutta.

Laavakivi tuo mieleen Kuun ja lentävät taivaankappaleet. Palaneen tummat, rouheat helmet näyttäisivät hyvältä myös kaulassa.

Tein äidille kaksi rannekorua, joissa on kambabajaspista, maisemajaspista ja turmaliinikvartsia.

Miltä näyttää? Koruja on jo nyt varastossa yli oman tarpeen - ehkä voisin arpoa täällä pienen joululahjan.

2 kommenttia:

  1. Kauniita! Varsinkin tosta Berliinin tuliaisesta tuli tosi kiva, ihana ku noi kivet on tollasia vähän suurempia :)

    VastaaPoista
  2. Totta :) Vähän harmittaa, etten ostanut kiviä vielä enemmän.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...