21.3.2012

Evakossa
Olen remonttipakolaisena vanhempieni luona.

Entinen huoneeni on nykyään äidin työ- ja vaatesäilytyskäytössä. Tässä rintamamiestalossa on aikoinaan asunut kaksi perhettä: toinen ala- ja toinen yläkerrassa. Tämä huone on ollut yläkerran perheen olohuone, joten se oli aikuistuvan teinitytön huoneeksi valtava. Minulla on ikävä tätä tilaa.

Väripalkkitaulu on Juhani Petäjäniemen maalaama. Arvatkaa, mistä sain idean omaan seinämaalaukseeni?
Vähän vajaa viisi vuotta sitten huone näytti tältä, ja minä tanssin 20-vuotiaana tytöiltä saatu syntymäpäivälahjapaita päällä. Olo täällä on nostalginen. Nostalgia on kuin ikävöisi kaukana olevaa rakasta. Kamalaa olisi se, jos ei olisi mitään tai ketään, jota kaivata. Jostain syystä leuka on kuitenkin ollut syntymäpäiväsankarilla tuolloin korkeammalla kuin tänään. Syytän remontissa esiin tulleita yllätyksiä. Asiat tuntuivatkin etenevän liian helposti.

Siniseksi verhoiltu sohva on edesmenneen isomummin peruja. Seinällä oleva valokuvakollaasi on koottu Kuvataidekoulun värikuvaprojektiin napsimistani otoksista. Kiemurainen boordikin on itse suunniteltu ja maalattu. Huone oli näköiseni - värikäs ja hieman hupsu. Yhdistelmä uutta ja vanhaa. Sisustettu enemmän tunteella kuin järjellä.Vaikka remontti riipii hermoja, olen hyödyntänyt käytössä olevia materiaaleja ja työkaluja. Jämäpalan peltiä sain murun ystävältä. Leikkasin siitä peltisaksilla sopivat palaset ja ketjun punoin rautalangasta.

Spending some time at my parents' house and in my old room away from the bathroom renovation. I made the collar and the bracelet using pieces of sheet metal and iron wire.

4 kommenttia:

 1. Ompa tosi kiva asu! ja ton huoneen lattia on ihana :-DD

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Joo, lattiat on yleensä se ihanin osa vanhoissa taloissa. Tykkään narinastakin :D

  VastaaPoista
 3. tykkään paljon huulet+kaulakoru+neulepaita- yhdistelmästä!:)

  http://sadehtivaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Monesti sanotaan, ettei pinkkiä kannattaisi yhdistää kirkkaanpunaiseen, mutta olen eri mieltä :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...