22.3.2012

Suomalaisen muotoilun valopilkkuja

Kauniita valonlähteitä vanhempieni kotona. Odotan joka päivä, että he kyllästyisivät edes yhteen ja antaisivat aarteen tyttärelleen.Eteisessä on kaksi Alvar Aallon metallista riippuvalaisinta.

Keittiönpöydän yllä roikkuu Juha Leiviskän kaunis valaisin.Musiikkihuoneessa on Alvar Aallon turkoosi lasivalaisin. Tästä minä pidän erityisen paljon.

Pianon päällä lepää Harri Koskisen suunnittelma Block.Lukunurkkausta valaisee Ben af Schultenin jalkalamppu.

Kirjahyllyn päällä on Yki Nummen Modern Art -valaisin.
Kaikki valaisimet on hankittu vähitellen jo useita vuosia sitten. Klassikot eivät vanhene koskaan.

Beautiful finnish design lamps in my old home.

8 kommenttia:

 1. oi että mä haluaisin tuon block- valaisimen ! :)

  http://sadehtivaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on myös minun ikuisuusrakkauteni. Siihen ei kyllästyisi koskaan!

   Poista
  2. Sama täällä! Block on käsittääkseni edelleen tuotannossa, aina joulun alla pohdiskelen, olisiko tässä pukille tuotavaa, mutta toistaiseksi se on ajautunut "sitten joskus kun nämä kiireisemmät on hankittu"-listalle. Äidin keittiössä on nuo samaiset Aallon valaisimet kuin teillä eteisessä, nekin on kai uudistuotannossa.

   Poista
  3. Kyllä sitä minunkin mielestäni saa edelleen. Eri värisillä johdoillakin jopa (vai olikohan se joku kausijuttu). Mulla on kans aina ollut oma block haaveissa, mutta en ole vielä saanut hankittua. Ehkäpä minäkin sitten ensi jouluna vihjaisen :)

   Poista
 2. aa miten ihanalta näyttää. haaveilen kovasti kunnollisista valaisimista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös <3 Valaisimet todella ovat sisustuksessa se, mihin mieluusti sijoittaisi. Ne eivät kulu käytössä samalla tavalla kuin esimerkiksi sohva.

   Poista
 3. Oiii hani ihana postaus! Worklamp herätti mun loppumattoman halun ostaa kaikki unelmien valaisimet... Mennään joku päivä Artekiin haaveilemaan! <3: Lode

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Worklamp on myös mun hankintalistalla :) Kun viisivuotta sitten ostin Louis Poulsenin AJ-lattiavalaisimen mustana, siihen meni lähettitytön yhden kuukauden palkka. Halusin sen niin kovasti, enkä ole katunut hetkeäkään <3 Mennään vaan haaveilemaan!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...