9.3.2014

DIY: ketjuliivi


Jihuu, maaliskuu on Indiedaysillä omistettu tee-se-itse-meiningille. Muoti- ja sisustusvinkkejä on jakamassa kaikkiaan 18 bloggaajaa - minäkin pääsin mukaan INDIEDAYS GOES DIY! -teemaan. Joten olkaa hyvät, tehkää itse ketjuliivi.


Tarvikkeet löytyvät askartelukaupoista. Ohutta ketjua kuluu yllättävän paljon riippuen kuitenkin siitä, miten runsaan tai pitkän korusta haluaa. Itse ostin ohutta ketjua noin 12 metriä. Paksumpaa tarvitsee noin metrin. Mieluummin vähän enemmän, sillä ylijäävistä ketjuista voi myöhemmin tehdä vaikkapa korvakorut.Asettele ketju tasaiselle alustalle. Kiinnitä ohut ketju hartialeveyden toiseen kulmaan ja vedä ristiin toiselle puolelle kainalon alle. Tarkistettuasi oikean kohdan, löysää ketjua, jotta liivi laskeutuu kauniisti.

Kun olet saanut muutamat ketjut kiinni tarkista sovittamalla, että koko on oikea. Älä kiinnitä ketjuja puolelta toiselle lomittain kuin kengännauhoja, silloin keskelle muodostuu helposti sotku - siis alle kaikki vasemmalta oikealle ja päälle kaikki oikealta vasemmalle.Kiinnitä ketjut edeten olkapäästä kohti niskaa ja kainalosta kohti vyötäröä. Siten ketjut kulkevat kiinnostavasti eri tasoissa ja laskeutuvat paksusta ketjusta kauniisti kiertyen.


Jos paksu ketju jää liian pitkäksi, irroita ylimääräiset lenkit pihdeillä. Sovita uudelleen - voit helposti myös lisätä renkaita ja siirtää ohuen ketjun kiinnityskohtia tarvittaessa.
Et Voilà! Mallina ystäväni Nelli. Lisää tuunausohjeita löytyy Indaydaysin sivuilta.

Ideoiden lisäksi sivulla on muutakin herkkua. Lähettämällä oman kuvallisen tuunausvinkin voit voittaa 400 euron arvoisen lahjakortin Kultaseppämestari Tarkkaselle. Indiedays palkitsee kekseliäimmän idean, ja toinen saman arvoinen lahjakortti arvotaan osallistujien kesken. Voittajat voivat valita mieluisensa korun valmiista valikoimista tai käyttää lahjakortin osana uniikin tilaustyön maksua. Kilpailuun voi osallistua 30.3.2014 saakka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...