6.10.2012

Mitä tarvitsee aloitteleva DJ?Alter egon, tietenkin! Nimi-ideoita on muutama mielessä, mutta siitä täytyy päättää yhdessä DJ-kollektiivin toisten osapuolten kanssa.

Se ainakin on varmaa, että naamaan tulee maalia.

Kun aiemmin mainitsin tästä uudesta harrastuksestani, pyydettiin hankkimistani laitteista yksityiskohtaisempaa tietoa. Itse päädyin ostamaan kaikki (DJ-kontrollerin, kaiuttimet ja kuulokkeet) uutena, joten sijoitus oli noin tonnin, mutta varmasti halvemmallakin pääsee alkuun.Miksaus-mentorini Jaakon suosittelemana ostin Traktor S2 DJ-kontrollerin. En osaa puhua tekniikkaa, mutta käytettävyydestä sen verran, että opin tämän logiikan suhteellisen nopeasti. Laite maksoi vähän alle 500 euroa ja ostin sen Soundtoolsista. Mukana tulee myös latauskoodi Traktor Pro -miksausohjelmaan.Sitten tarvitaan hyvät kuulokkeet - sulkevat sellaiset, mikä tarkoittaa, että kaikki äänet erottuvat mahdollisimman hyvin eikä ääniä karkaa sisään tai ulos. Hyvien kuulokkeiden hinnat alkavat noin 150 eurosta. Omani, vähän yli 200 euron kuulokkeet, ostin Soundtoolsista.Kaiuttimet täytyy ehdottomasti käydä kuuntelemassa. Aluksi haaveilin Amphion Ioneista niiden kauniin ulkomuodon takia, mutta Jaakko sanoi: "Hanna, sä ostat ne kaiuttimet silmät kiinni." Oikeassa oli. Kannattaa myös valita jokin itselle tuttu testibiisi, jolloin vertailu on helpompaa. Minulla se on aina ollut Björkin Army Of Me. Vakuuttavan testauksen perusteella valitsin Adamin A3X -aktiivikaiuttimet, jotka ostin Verkkokaupasta yhteensä noin 400 eurolla.Niin, ja mielestäni soitettavat biisit kannattaa heti ladata laillisesti, jos on missään vaiheessa aikomus soittaa livenä. Ilmoitan heti, kun saan DJ-duo Duck & Bearin kanssa keikan sovittua.

You may suggest a DJ name for me - I'm all set.

2 kommenttia:

  1. Paras keino saada uusien kaiuttimien ääni selville on kuunnella pelkästään puhetta! Mutta Adam on hyvä merkki, joten hyvä valinta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä :) Ja jep, olen kyllä ollut tyytyväinen.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...