14.1.2012

Figaro Winebistro





















Olin eilen illalla aika onnellinen tyttö.

En olisi voinut kuvitellakaan parempaa paikkaa piiloutua talvimyrskyltä kuin tyylikäs konsepti, joka sisältää viinejä ja tapaksia. Uuden vuoden aattona avattu Figaro Winebistro on juuri sitä, mitä rakas, mutta ravintolatarjonnaltaan suppea kotikaupunkini on kaivannut.

Hani tilasi bouillabaissea aiolin kanssa sekä ceasarsalaatin. Minulla oli scampivarras aiolilla (tietenkin) sekä suussasulava risotto. Yhteisiä herkkuja olivat manchego ja tete de moine -juustot, oliivit ja serrano-kinkku. Ah, nam! Valkoviinejä kokeilimme yhteensä neljää erilaista: oli uusiseelantilaista, kahta ranskalaista ja itävaltalaista. Oikein hyviä kaikki, tarkempia tietoja en muista. Eikä tarvinnut tietää itse, koska tarjoilija osasi teititellen suositella oikeat viinit tapasten seuraksi.

Tästä tulee uusi perjantaiperinne. Katsoin juna-aikataulutkin valmiiksi niin, että ehdin Helsingistä kuudeksi Jyväskylään, ja voin kätevästi kipitellä Matkakeskukselta suoraan Winebistroon. Onhan se tavallaan kotimatkan varrella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...