18.7.2011

ArisMaalattuani makuhuoneen seinään piristyskaitaleen aloin etsiä sen väreihin sopivaa valaisinta. Etsin oranssia lukulamppua ja selasin läpi useita nettikauppoja, mutta mikään sävy tai muoto ei vastannut mielikuvaani. Oranssin sävyjä on lukuisia, joista vaaleimmat näyttävät joskus hieman halvoilta tai vaan kuluneilta. Halusin lampun olevan samaa syvän hehkuvaa auringonlaskun oranssia kuin Benettonin maaleissa. Vahva väri taas edellyttää valaisimelta selkeää ja pelkistettyä muotoa, jotta kokonaisuus ei ole tunkkainen. Muutoin sinisävyisessä makuuhuoneessa vastavärin käyttäminen tehosteena tuntuu toimivan. Vaikka huone on pieni, oranssi nostaa esiin yksityiskohtia, jotka saavat tilan tuntumaan isommalta ja kiinnostavammalta.

Täydellinen valaisin löytyi viimein huuto.netistä parilla kympillä. Se on kotimainen Aris, peräisin 60-70-luvulta. Runko-osa ja lieriö ovat hyväkuntoista maalattua metallia. Monet tuon ajan kotimaiset valaisimet ovat jo melko arvokkaita, mutta Ariksen iloisen värisiä ja aikaa kestäviä valaisimia löytyy paljon ja edullisesti.

2 kommenttia:

  1. Herkku Aris tuo kyllä, väri sopii täydellisesti sinisen kanssa! Sinulla on myös ihana blogi, värikästä ja energistä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se herkku! Ihanan aurinkoinen. Ja kiitos paljon :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...