7.8.2012

Anjan / Hannelen / Hannan mutakakku
Taitaa olla tämän blogin historiassa ensimmäinen kerta, kun jaan mitään reseptejä. Ystävät tietävät miksi - olen äärimmäisen saamaton, suurpiirteinen ja hömelö kokki. Taidot kyllä ovat geeneissä, mutta niiden herättelemiseen ja sopivan keskittymiskyvyn virittelyyn tarvitaan aikaa, ja ennen kaikkea riittävän yksinkertaiset ohjeet yksinkertaisilla raaka-aineilla. Monimutkaiset reseptit saavat innostuksen lopahtamaan heti.

Viikon sisällä olen leiponut jo kahdesti. Viimeisenä työpäivänä vein kuvaamon porukalle daim-suklaamuffinseja. Maistuivat. Viikonloppuna leivoin täydellisen mutakakun kummitädiltäni saamani ohjeen mukaan. Jokainen leipoja on lisännyt oman nimensä reseptiin. Koska kummini on myös kaimani, ajattelin yhden Hannan riittävän.

Vielä yksi mainitsemisen arvoinen kesäherkku on sitruunainen pastasalaatti, jonka äiti on joskus bongannut Helsingin Sanomista.

Sitruunainen pastasalaatti

5 dl perhospastaa
200 g savukinkkua
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl mustia oliiveja
tuoretta basilikaa
3 rkl öljyä
1-2 rkl sitruunamehua
1/2 tl raastettua sitruunankuorta
suolaa, mustapippuria

1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Suikaloi kinkku ja aurinkokuivatut tomaatit. Viipaloi oliivit ja silppua basilika. Sekoita sitruunamehu, sitruunankuori ja öljy.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

Iloinen ja ruokaisa kesäsalaatti, olkaa hyvät! Vielä parempaa seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...