26.9.2011

After Ski

After Ski
Liivi Rick Owens, aurinkolasit Alexander Wang, nahkarukkaset ja lakki Karl Donoghue, neulepaita Acne,
housut 3.1 Phillip Lim, laukku Allsaints, kengät Ash


Kokosin ensi kevättä ajatellen unelmieni after ski -asun jo perinteeksi muodostunutta Alppimatkaa varten. Luonnollisestihan afterille mennään toppavaatteissa, laskumonoissa, kypärän litistämissä hiuksissa ja posket punaisina nauttimaan glühweinia, mutta joukossa näkee aina myös niitä überrikkaita rouvia (joille urheilu on hiihtokeskuksessa enemmän tai vähemmän toissijaista) kilistelemässä shampanjalasejaan.

Näillä rouvilla on usein yllään jotain kiiltävää ja jotain karvaista sekä äärimmäisen arvokkaat aurinkolasit. Kokonaisuuteen kuuluu tietenkin se, että merkkituotteiden logot ovat suurikokoisina kauas loistavaa glitteriä. Toisin sanoen heidän yllään on sellaista vaatetta ja asustetta, josta muut näkevät, että massia piisaa. Näiden vuoristossa lomailevien rouvien tyylitajusta voidaankin olla montaa mieltä. Se, että maksaa yhdestä asusta kymmenia tuhansia euroja, ei välttämättä tee lopputuloksesta kovin imartelevan ja arvokkaan näköistä. Jos minulla olisi varaa maksaa vaatteesta, kengistä tai laukusta pieni omaisuus, valitsisin aina ylleni sellaista, jossa logo ei ole esillä. Riittää, että itse tiedän, mitä jokin tietty ostos minulle merkitsee.

Tästä syystä innostuin kokoamaan itselleni kalliin asun rennolla tyylillä. Rick Owensin musta nahkaliivi toisi sopivasti ryhtiä ja särmää Acnen paksun neuleen ja Phillip Limin meleerattujen löröhousujen yhdistelmään. Karl Donoghuen karvalakki ja rukkaset saattaisivat olla keskipäivän alppiauringossa jopa liian kuumat, mutta iltaan jatkuvassa afterissa korvaamattomat. Pidän kuplivasta, mutta rukkaset kädessä nauttisin kuitenkin shampanjan sijaan sitä kuumaa hehkuviiniä. Alexander Wangin veikeän maskuliiniset aurinkolasit toisivat afterityyliin ripauksen kaivattua urheilullisuutta ja Allsaintsin olkalaukun kantohihna taas mielikuvan lumiketjuista. Sporttisista korkokengistä, jotka muistuttavat hiihtomonoja, olen haaveillut jo pidempään. Italialaisella Ashilla on monia hyviä vaihtoehtoja.

Kun tarkemmin katson kollaasia huomaan, etten oikeastaan tarvitsisikaan muuta kuin kengät. Ja laukun. Ja nahkaliivin. Muut palaset saisin korvattua jo olemassa olevilla vaatteilla ja asusteilla - ainakin sinne päin. Tai sitten voisin satsata vain kenkiin ja pukeutua muuten toppapukuun. Ei kai se kovin väärin olisi.

2 kommenttia:

  1. Kollaasi näyttää tosi ihanalta :) varsinkin tuo karvahattu ja hanskat on huippu söpöt!

    diamondgirl-janika.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Eivätkö olekin? :) Rukkasissa on myös kiva tuo nauha, josta ne saa heitettyä kaulaan roikkumaan. Pysyisivät tallessa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...