17.9.2011

Footbalance

Sain Akvamariinin showroomilta muutama viikko sitten testattavaksi Footbalancen yksilöllisesti muotoillut kengänpohjalliset, joiden tarkoitus on parantaa jalan luonnollista asentoa ja ennaltaehkäistä rasitusta.

Minulle tehtiin Footbalance-analyysi, josta kävi ilmi, että jalkatyyppini on ylipronaatio. Se tarkoittaa sitä, että jalkateräni kiertyvät sisäänpäin. Lisäksi jalkojeni holvikaari on laskeutunut. Selvisi, että päkijöissä tuntuva kipu pitkillä kävelymatkoilla ja lumilautaillessa johtuu näistä virheasennoista.

Jalan oikeaan asentoon korjaava pohjallinen valmistettiin siten, että seisoin upottavan tyynyn ja pohjallisen päällä samalla, kun jalkani asteltiin suoraan. Muotoutunut pohjallinen kovetettiin ja se jäi malliin, joka nostaa jalan sisäsyrjää ja kohottaa holvikaarta. Pohjallinen on erityisesti naisille ja kapeisiin jalkineisiin suunniteltu Cushion pink, joka sopii sekä vapaa-ajan että urheilujalkineisiin.Olen käyttänyt pohjallisia Adidaksen tennareissa ja askel on keventynyt. Aluksi tuntui hieman oudolta, kun jalan asento muuttui. Huomasin kuitenkin pian, että kävely sujui joustavammin, eikä päkijöitä särkenyt - olen ollut tyytyväinen. Talven tullen aion siirtää pohjalliset lautailumonoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...