1.2.2012

Alppimatkaajien luksusta: Strolz

Paitsi että Arlberg on alueena tunnettu hyvistä rinteistä, oli kotikylässämme Lechissä jotain muutakin hienoa ja historiallista. Pääkadun varrella sijaitsee suuri tavaratalo Strolz. Vuonna 1921 Ambros Strolz aloitti yrityksen, joka valmistaa mittatilaustyönä laskettelumonoja. Erityisesti monojen takia me sinne menimmekin. Ne tehdään edelleen vanhojen käsityöperinteiden mukaan teknisiä innovaatioita hyödyntäen.

Monojen ja muiden urheiluvarusteiden lisäksi Strolzilla myydään kaikkea, mitä tyylitietoiset (ja varakkaat) laskijat tai after skittäret tarvitsevat kansainvälisistä merkkituotteista paikallisiin perinneasuihin. Ei haitannut, etten pystynyt ostamaan mitään. Pelkkä katseleminen oli innostavaa.

Sisustuksessa näkyi paljon sarvipäitä, kulunutta nahkaa, kelopuuta, messinkiä ja taljoja sekä modernimpia, mauttomuuden rajoilla keikkuvia esineitä ja asetelmia. Liike itsessään on todellinen nähtävyys - oli siellä oma shampanjabaarikin.

Hah! :DTämän olisin halunnut!

Isälle valmistetaan monoja.
Monot valmistuivat yhdessä päivässä. Aamulla mittaus ja jalka-analyysi, iltapäivällä kivulias foamaus. Nahkainen sisäkenkä aseteltiin oranssiin kuoreen ja jalka laitettiin hiihtosukan ja muutamien pehmusteiden kanssa kenkään. Sen jälkeen sisäkenkä täytettiin vaahdolla, joka puristi jalan kuin kipsiin. Odotellessa tarjottiin olutta. Ovat kuulemma maailman parhaat monot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...